Meer Yin-magie: Hyaluronzuur

Hyaluronzuur molecule
Hyaluronzuur molecule

Samengesteld door Chantal van den Beucken

Het bijzondere van Yin Yoga is dat je langer (3-5 minuten) in eenzelfde houding blijft. Het effect hiervan is dat je je bindweefsel prikkelt/stimuleert. Dit netwerk van bindweefsel omvat alle organen, botten en spieren in het lichaam en “bindt” als het ware je lichaam aan elkaar (huid is ook bindweefsel!). Door het oprekken van je bindweefsel wordt de stof hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer vocht opneemt waardoor de soepelheid tussen de gewrichten en botten wordt vergroot.

Een andere mooie bijkomstigheid is dat hyaluronzuur het verouderingsproces in het lichaam vertraagd. Het stofje zit tegenwoordig niet voor niets in veel gezichtscrèmes  Hoe meer hyaluronzuur er in het lichaam wordt aangemaakt hoe vitaler en energieker je wordt. Je huid gaat ervan stralen!

Hyaluronzuur bindt zich met water en vormt een gel die cellen bij elkaar houdt. 1 gram Hyaluronzuur kan 6 liter water aan zich binden. Je kan je dus voorstellen wat dit kan betekenen in je huid.

Wat doet de Hyaluronzuur in je lichaam?

  • verbetert de stevigheid van de weefsels
  • de huid krijgt haar natuurlijke elasticiteit terug
  • verstevigd de huid en laat rimpels vervagen
  • vochtgehalte wordt op peil gebracht

Deze versoepeling kan positieve effecten hebben op bijv. reumatische klachten (zoals fibromyalgie) en andere gewrichtsaandoeningen.

Ervaar het zelf @ Yoga Weert.

Advertenties